Terug naar overzicht

‘Nieuw gebouw Tilburg troefkaart’

‘In Tilburg heeft het gebouw altijd een negatieve invloed gehad op de tevredenheid van studenten. Maar dit nieuwe gebouw is een troefkaart.’ Harry Koopman, voorzitter van de Raad van Bestuur, hees gisteren de vlag naar het hoogste punt van de nieuwbouw in Tilburg.

‘De student moet centraal staan, we moeten investeren in medewerkers. Dat doen we door de nieuwe gebouwen.’ Koopman verwees in zijn speech ook naar de ‘enorme voorgeschiedenis’ van de nieuwbouw in Tilburg. Al voor 1998 werd er door het toenmalige bestuur van de Hogeschool Midden-Brabant over nagedacht. Nieuwbouw of renovatie of verhuizen naar de spoorzone. ‘Maar we hebben besloten om niet naar het centrum te gaan. De school staat hier al sinds 1965. Bovendien krijgen we straks de Juridische Hogeschool als buren en zitten we in de buurt van het NS-station en de universiteit.’
Van het kavel wordt nu maar een halve hectare bebouwd. De overige anderhalve hectare heeft nog geen bestemming. ‘Daar gaan we nog iets slims mee doen’, zei Koopman. ‘Studentenhuisvesting bijvoorbeeld.’
De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland op 22 december, de ingebruikname begin 2007. In februari wordt begonnen met de sloop van het oude gebouw. (SW)

(Klik op de foto voor de vergroting)

klik

klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?