Terug naar overzicht

Recordpoging dansen

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen onderneemt een poging in het Guinnes Book of Records te komen met ‘de meeste mensen die gelijktijdig op verschillende plaatsen aan het dansen zijn’. Om de poging tot een succes te maken zijn 200 duizend deelnemers nodig.
De actie vindt plaats op 16 november vanaf kwart over elf ’s ochtends. Deelnemers dansen dan vijf minuten op het nummer What a feeling van Irene Cara. Voortrekkers van de actie zijn oud-schaatsster Barbara de Loor en oud-politicus Paul Rosenmöller.
De actie moet lichaamsbeweging onder aandacht brengen. Slechts de helft van de Nederlanders doet een half uur per dag aan lichaamsbeweging, wat volgens de Norm Gezond Bewegen het minimum is.
Voor meer informatie of om aan te melden met projectgroep, academie of studentenhuis, zie: www.heelnederlanddanst.nl. (RS)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?