Terug naar overzicht

Twaalf nieuwe aanvragen voor Associate Degrees

Avans Hogeschool gaat twaalf nieuwe aanvragen indienen voor het starten van een Associate Degree. Die komen allemaal uit de economische en technische hoek.

Vorig jaar nog keurde de Nederlands-Vlaams Accreditatie Organisatie (NVAO), die de aanvragen beoordeelt, alle negentien aanvragen voor een Associate Degree (AD) af. Reden hiervoor was dat sommige opleidingen waartoe ze behoorden nog niet geaccrediteerd waren. Een ander verwijt was dat de invloed van het werkveld op het onderwijsprogramma niet zichtbaar was.
Bij de nieuwe aanvragen voor het starten van een tweejarige opleiding binnen het hbo, die in samenwerking met het werkveld wordt opgezet, is met dit alles rekening gehouden. Coördinator Joop van Mackelenbergh hoopt dat het nu beter gaat. ‘Associate Degrees van opleidingen die nog niet geaccrediteerd zijn, hebben we eruit gehaald. De brancheorganisatie midden- en kleinbedrijf heeft er dit jaar meer werk van gemaakt. Er ligt nu een goede onderbouwing van het mkb voor de invoering van Associate Degrees.’
Afgelopen juli zijn er al drie aanvragen voor een Associatie Degree ingediend. Dat is voor Accountancy in Breda, Management in de Zorg in Breda en de AD Financiële Bedrijfsvoering in Den Bosch. In oktober hoort Avans of die drie aanvragen zijn goedgekeurd. De komende maanden worden de andere 12 beoordeeld. De uitslag daarvan komt in januari. Als er groen licht wordt gegeven, gaan de Associate Degrees direct van start. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?