Terug naar overzicht

VN zoekt Nederlandse jongeren

Wie een jaar lang in New York actief wil zijn als de stem van jong Nederland, krijgt daarvoor nu de kans. De Nationale Jeugdraad zoekt jongeren tussen de achttien en zesentwintig jaar oud, die Nederland willen vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties.

Jongerenvertegenwoordigers moeten hun leeftijdgenoten een politieke stem geven. Ze spreken en debatteren op nationale en internationale bijeenkomsten over zaken waarmee de VN zich bezighouden zoals mensenrechten, armoede en onderwijs. De enige vaste eis is het bezit van een flinke dosis idealisme.
De jongerenvertegenwoordiger wordt op 24 oktober in de Melkweg in Amsterdam gekozen. Aanmelden voor de voorverkiezingen in het Utrechtse popcentrum Tivoli kan nog tot 18 september bij de Nationale Jeugdraad. (RS)

Meer informatie via www.jongerenvertegenwoordigers.nl of www.jeugdraad.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?