Terug naar overzicht

Bussen in Brabant rijden weer

De bussen in Noord-Brabant rijden weer. Wel rijden ze nog met enige vertraging. Dinsdagnacht is er een akkoord bereikt over het busvervoer in Brabant.

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant heeft ingestemd met een compromisvoorstel. Dat houdt in dat na 1 januari de BBA blijft rijden in Midden-en West-Brabant en Arriva gaat rijden in Noordoost-Brabant. De chauffeurs behouden door middel van dit akkoord hun baan. Hierover was onzekerheid ontstaan.
Connexxion, dat het openbaar vervoer zou verzorgen, trekt zich terug. Voorwaarde van het akkoord is wel dat alle partijen afzien van rechtszaken. Voor de provincie Noord-Brabant valt de nieuwe concessie in acht jaar negentig miljoen euro duurder uit dan was voorzien in de aanbieding van Connexxion. (AR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?