Terug naar overzicht

Gezondheidszorg gaat ‘smeerolie’ gebruiken

Docenten van de Academie voor Gezondheidszorg in Breda mogen vanaf 2007 2 procent van hun tijd reserveren voor niet genormeerde zaken, zoals het lezen en beantwoorden van mail, uitvoering van onverwachte werkzaamheden en kleine administratieve klussen.

Doel van de ‘smeerolie’, zoals de vrijgemaakte tijd op de academie genoemd wordt, is dat dit werk zich niet meer ophoopt en zo zorgt voor extra werkdruk. Voor docenten met een volledige werkweek gaat het om bijna drie kwartier per week.
De tijd voor ‘smeerolie’ gaat ten koste van wel genormeerd overleg, organisatie en administratie. Officieel nemen die werkzaamheden per docent 15 tot 20 procent van de tijd in beslag. De invoering gaat volgens academiedirecteur Thieu Schraven niet ten koste van het onderwijs op de verschillende opleidingen, omdat het geld ervoor afkomstig is van het academiebrede budget en niet van de opleidingen. (RS)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?