Terug naar overzicht

Korting mbo-hbo-route ‘geen probleem’

Om meer Nederlanders hoogopgeleid te krijgen is het van groot belang dat mbo’ers goed kunnen doorstromen naar het hbo. Toch bezuinigt het kabinet twaalf miljoen op projecten die dit bevorderen. Niets aan de hand, sust staatssecretaris Bruins.

In reactie op kritische vragen van de PvdA, vorige week tijdens het begrotingsdebat, verzekerde Bruins de Tweede Kamer dat ook hij een goede doorstroom van groot belang vindt, maar dat hogescholen de korting van twaalf miljoen prima kunnen opvangen uit hun algemene budget. In 2007 krijgt het hbo immers 37 miljoen euro extra, oplopend tot 117 miljoen euro in 2010.
De HBO-raad ziet dat anders. ‘Het extra geld is bedoeld als compensatie voor de sterk toegenomen instroom in het hbo, zodat het budget per student niet verder daalt. We kunnen het maar één keer uitgeven.’ (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?