Terug naar overzicht

Kunstdocent Koen Delaere wint 18.500 euro

Koen Delaere (36), docent Beeldende Kunst deeltijd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost, heeft de Wolvecampprijs 2006 gewonnen. De Tilburgse kunstenaar ontving samen met de prijs een geldbedrag van 18.500 euro.

De tweejaarlijkse Wolvecampprijs is vernoemd naar de Cobra-schilder Theo Wolvecamp (1925-1992). Naast het geldbedrag krijgt Delaere nog eens 10.000 euro voor een monografie over zijn werk en een solotentoonstelling in de Hengelose Kunstzaal.
De prijs is een initiatief van de Hengelose stichting Heartpool en werd in 1998 voor het eerst uitgereikt, als een oeuvre- en stimuleringsprijs voor jonge kunstenaars.

Het werk van winnaar Delaere moest tijdens een gezamenlijke tentoonstelling concurreren met dat van kunstenaar Derk Thijs en de kunstenares Rezi van Lankveld. Delaere won de nationale schildersprijs uiteindelijk omdat hij in de ogen van de jury ‘de meest pure schilder’ is. Het werk van de drie genomineerden is nog tot en met 27 oktober in de stadhuishal van de gemeente Hengelo te zien. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?