Terug naar overzicht

Lectoraten ‘majeurste innovatie’ in hbo

De lectoraten zijn volgens onderzoeker Jan Franssen de ‘majeurste innovatie in het hoger onderwijs van de voorbije jaren’. Dit zei de voorzitter van de Stichting kennisontwikkeling (SKO) bij de presentatie van zijn onderzoek naar de kwaliteit en effectiviteit van de lectoraten in het hbo. Dit is vandaag te lezen op www.scienceguide.nl.

‘Met ruim 4500 docenten binnen kenniskringen en lectoratenactiviteiten is zo’n 30 procent van de hbo-docenten betrokken in de kenniscirculatie en de daaraan verbonden deskundigheidsbevordering’, aldus de voorzitter in het artikel op ScienceGuide.
Franssen heeft onder meer onderzocht hoe de samenwerking tussen lectoraten en het bedrijfsleven is, hoe docenten bij de projecten worden betrokken, hoeveel onderzoeksprojecten er zijn opgezet en hoeveel gastcolleges zijn gegeven. Het rapport is in zijn geheel te lezen op de website van de HBO-raad. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?