Terug naar overzicht

Leerrechtendebat nog niet afgerond

PvdA en ChristenUnie willen dat de Tweede Kamer nog deze maand besluit of het nieuwe leerrechtenstelsel volgend studiejaar al van start kan. Staatssecretaris Bruins blijft daar optimistisch over.

Dat bleek tijdens het overleg dat de Tweede Kamer vanochtend had met de staatssecretaris. Op 30 oktober vindt er in de Kamer een vervolgoverleg plaats. Dan wordt de spoedwet behandeld die een eventuele snelle invoering van leerrechten mogelijk maakt. De PvdA wil dat de staatssecretaris de Kamer voor die tijd precies in kaart brengt welke problemen er nog resten.

Ook voor de beide regeringspartijen is invoering van de wet per 1 september 2007 nog onzeker. Woordvoerder Cisca Joldersma van het CDA drong er bij de staatssecretaris op aan dat hij een nieuwe poging doet om de koepelorganisaties HBO-raad en VSNU tot medewerking te bewegen. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?