Terug naar overzicht

NS Publieksprijs voor Kluun

Raymond van de Klundert, alias Kluun, heeft met zijn boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ de NS Publieksprijs 2006 gewonnen. Van de Klundert studeerde Commerciële Economie bij Avans Hogeschool in Breda.

De stichting CPNB, die de prijs uitreikt, maakte zondag de prijswinnaar bekend. Voor de verkiezing Boek van het Jaar brachten bijna 25.000 mensen een stem uit.
In het sterk autobiografische boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ beschrijft Van de Klundert het verhaal van een man die zijn vrouw verliest aan borstkanker. Het boek verscheen in 2003 en er zijn inmiddels 44 duizend exemplaren van verkocht. Daarna verschenen van Kluun nog ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ en ‘De weduwnaar’.
De prijs bestaat uit een bedrag van 7500 euro, dat Kluun direct doneerde voor borstkankeronderzoek, en een sculptuur van Jeroen Henneman. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?