Terug naar overzicht

Websitewedstrijd voor studenten

Studenten die goed zijn in websites bouwen, maken dit najaar kans op een geldprijs van 2500. Als ze tenminste meedoen aan de wedstrijd ‘ben jij beter dan Microsoft?’ van de TU Delft, Microsoft en een handvol kleine bedrijven waaronder het online-communicatiebureau Tam Tam.

Studenten die kans willen maken, moeten een zogenaamde ‘mashup’ ontwikkelen. Daarbij worden op het net beschikbare diensten gecombineerd. ‘Het best uitgewerkte en meest originele plan wint de prijs. Een voorbeeld van een mashup? Je kunt een website bouwen door een programma als Google Maps te combineren met een online telefoongids. Je kunt dan zien waar degene die je aan de telefoon hebt precies woont’, legt Ellen Dijkshoorn van Tam Tam desgevraagd uit.
Het is de eerste keer dat de wedstrijd wordt gehouden. Microsoft wil met de actie de kennis van hun technologieën onder vooral Delftse studenten vergroten. De plaatselijke studievereniging voor wiskunde- en informaticastudenten Christiaan Huygens werft al deelnemers aan de prijsvraag. De wedstrijd staat echter open voor andere deelnemers.
Inschrijven kan nog tot en met 8 november. Studenten met de beste ideeën moeten hun website op 19 december aan een publiek presenteren. (TdO, HOP)
www.benjijbeterdanmicrosoft.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?