Terug naar overzicht

Brabants volkslied komt er niet

Er komt geen volkslied voor de provincie Noord-Brabant, omdat uit onderzoek van Intomart blijkt dat bijna zes op de tien Brabanders er geen behoefte aan heeft.

Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, Hanja Maij-Weggen leek het een goed idee een Brabants volkslied te introduceren. Ze gaf zelf een voorzetje door drie liedjes te nomineren: het oude liedje ‘Hertog Jan’, ‘Brabant’ van Guus Meeuwis en ‘Het leven is goed in het Brabantse land’. In peilingen op internet was Meeuwis favoriet.
Maar voordat er een lied zou worden gekozen, moest volgens Maij-Weggen eerst duidelijk zijn of er onder de Brabanders behoefte is aan een eigen volkslied. Nu bijna zestig procent zegt er niet op te zitten wachten, gaat het hele plan niet door. De provincie vindt dat er te weinig draagvlak voor is. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?