Terug naar overzicht

Half miljoen voor veiligheidsonderzoek

Het ministerie van OCW trekt een half miljoen euro uit voor een centrum voor veiligheidsstudies in Den Haag. De TU Delft en de Universiteit Leiden zullen het voortouw nemen.

Het nieuwe centrum gaat ‘internationaal toonaangevend’ onderzoek doen naar ‘internationale, nationale en technologische veiligheid’, aldus een persbericht. Het ministerie denkt aan onderwerpen als computersystemen, openbare ruimten, crisisinterventie, rampenbestrijding en vredesoperaties.

‘Er is nog heel weinig ingevuld’, zegt Ben Ale, hoogleraar veiligheid & rampenbestrijding aan de TU Delft. Hij is ‘slechts zijdelings’ betrokken. Bij zijn weten staat alleen het internationaal-juridische onderzoek al in de steigers. (BB, HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?