Terug naar overzicht

Massale plakactie onderwijsbond

Tientallen plakteams van de Algemene Onderwijsbond zijn druk doende om de verkiezingsaffiches te bedekken met eigen posters. De politiek moet woord houden en daadwerkelijk investeren in kennis en onderwijs.

‘Bij eerdere verkiezingen riepen politici ook dat Nederland een toonaangevende kenniseconomie moest worden en dat forse investeringen nodig zijn’, zegt de AOb. Maar er is weinig van de mooie beloftes terechtgekomen: ‘Terwijl de welvaart langzaam stijgt, levert het onderwijs telkens in.’
De AOb wil zorgen dat de aandacht voor het onderwijs niet verslapt nu de zetels verdeeld zijn. Na de plakactie gaat de bond naar zo’n dertigduizend adressen een e-mail sturen. ‘Het onderwijspersoneel kan een petitie tekenen en de e-mail doorsturen.’ (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?