Terug naar overzicht

Veel jonge vrouwen voelen zich onveilig

Jonge vrouwen tussen 15 en 24 jaar voelen zich het vaakst onveilig. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in opdracht van de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Verkeer en Waterstaat.

Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking voelt zich wel eens onveilig. Van de jonge vrouwen is dat 38 procent. Ouderen voelen zich helemaal niet zo onveilig als vaak wordt gedacht. Autochtonen voelen zich veiliger dan niet-westerse allochtonen.
In Nederland denkt 80 procent van de bevolking dat de criminaliteit de laatste jaren toeneemt. In werkelijkheid is daar de laatste tijd weinig verandering in te zien. Mensen denken dat de kans klein is dat ze zelf slachtoffer worden. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?