Terug naar overzicht

‘Versoepel toelating kenniswerkers’

Werkgevers vinden de toelatingsregels voor kenniswerkers nog steeds te star. Afgestudeerden van buiten de EU moeten te lang wachten op een werkvergunning.

Tijdens een eind vorige week georganiseerd werkgeverssymposium kreeg het kabinet van verschillende deelnemers complimenten voor het vereenvoudigen van de regels voor hoogopgeleide migranten. Toch gaat er in de praktijk nog veel mis, vooral in de afstemming tussen de verschillende overheidsinstanties.
Volgens werkgeversverenigingen VNO-NCW en AWVN neemt de behoefte aan hoogopgeleiden uit het buitenland de komende jaren alleen maar toe. De organisaties voeren dan ook een aanhoudende lobby voor eenvoudiger regels. PvdA en VVD besteden er in hun verkiezingsprogramma’s expliciet aandacht aan. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?