Terug naar overzicht

Nog meer Pabo’ers naar Suriname

Opnieuw gaan studentes van de Pabo in Breda op stage in Suriname. Derdejaars Chantal van Aert en Arnee Segers gaan volgend jaar van april tot juni naar Palumeu. Ze volgen Linda Rommens op, die vorig jaar in dezelfde periode in het Zuid-Surinaamse dorpje was.

De Pabo heeft wel contact, maar geen contract voor het leveren van stagiairs aan de Margreet Kaufmann Foundation, die stages in Suriname organiseert voor diverse Nederlandse pabo’s. ‘Wij brengen de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan onder de aandacht. De stichting selecteert zelf de stagiaires uit de aanmeldingen die binnenkomen’, zegt buitenlandcoördinator Jos Gubbels. De avonturen van Segers en Van Aert zijn te volgen via www.freewebs.com/groetenuitderimboe. Meer over de stichting op www.mkfoundation.nl.
Hoewel Palumeu diep in de binnenlanden van Suriname ligt, is het niet volledig van de buitenwereld afgesloten. Behalve stagaires komen er zo nu en dan reisgezelschappen per vliegtuig, die een kijkje nemen in het eenvoudige leven op het Surinaamse platteland. (RS)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?