Terug naar overzicht

Nooit meer alleen aan het kerstdiner

Een gezellig kerstdiner voor twee is niet voor iedereen weggelegd. Maar met de dvd Tafelgenoten, bedacht door onder andere Avansdocent Sander van Bussel, eet niemand meer alleen. Zes tafelgenoten eten gezellig mee, gewoon vanachter het televisiescherm.

Bij elk gerecht een andere tafelgenoot. Een luisterend oor, een zwoele blik of onderhoudend gesprek. Als je er genoeg van hebt kun je doorzappen of als je ze beu bent uitzetten.
Samen met Theater De NWE Vorst en Tilburg CowBoys, een gezelschap van kunstenaars, bedacht Sander van Bussel, propedeusedocent aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in Den Bosch en Breda, de dvd.

‘Eenzaamheid is met kerst een beladen thema. Niemand mag alleen zijn terwijl er de rest van het jaar geen aandacht voor is. Juist met kerst zijn er ook mensen die geen behoefte hebben aan gezelschap. De dvd is daarom een fijn middel om niemand anders uit te nodigen’, legt Van Bussel uit.
Tafelgenoten is niet alleen voor mensen die tijdens de kerstdagen geen gezelschap hebben. Maar de dvd kan ook leven brengen in een saaie kerst. ‘De zes tafelgenoten kunnen een nieuwe impuls geven aan het zoveelste diner met de schoonouders.’

De dvd is vanaf 12 december te bestellen voor Є 7,50 via www.eenzamekerst.nl. Op donderdag 14 december is er een verkoopdemonstratie bij de Febo in het centrum van Tilburg. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?