Terug naar overzicht

Student St. Joost maakt cover nrc.next

De voorpagina van nrc.next van vandaag is gemaakt door Luciana Caputo, derdejaarsstudent van Kunstacademie St. Joost in Breda.

Tien studenten fotografie van St. Joost stuurden gisteren hun huiswerk, een next-cover over aids naar de landelijk ochtendkrant. Zij hadden van gastdocent Annelies Kuiper, fotoredacteur bij nrc.next, drie weken geleden de opdracht gekregen een nrc.next-cover te maken over aids.
Luciana Caputo was vanmorgen verrast toen ze haar cover op internet zag staan. ‘Ik wist niet dat mijn cover gekozen was. Ik hoorde gisteren alleen dat ze tevreden waren over mijn beeld.’
Caputo wil na haar studie verder gaan met autonome fotografie. ‘Het journalistieke werk is leuk, maar ik zoek liever de grenzen van de fotografie op. Vooral nrc.next is daar mee bezig, zij proberen echt iets nieuws te doen.’ De studente krijgt een vergoeding voor haar cover. ‘Ik weet niet hoeveel, dat zal ik vandaag nog wel horen.’

‘Het is puur toeval dat aids nu op de cover is gekomen’, zegt Annelies Kuiper. ‘Ik kwam gisteren op de redactie en hoorde dat aids de cover werd van vandaag. Dat wist ik drie weken geleden, toen ik de studenten deze opdracht gaf, nog niet.’ Kuiper heeft snel de klassenvertegenwoordiger gebeld en gevraagd of die de studenten wilde mobiliseren. De eigenlijke deadline voor de huiswerkopdracht was vandaag. ‘Ik verwachtte dat veel studenten hun werk al af zouden hebben.’
De redactie van nrc.next heeft alle inzendingen geprobeerd, zowel op de cover als de pagina’s binnenin, waarna de cover van Caputo werd verkozen.
De tien inzendingen zijn te zien op Tien nrc.next-covers over aids. (AR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?