Terug naar overzicht

Bijbaan in de horeca populairst

Werken in de horeca is de populairste bijbaan onder jongeren. Ruim één op de vijf jongeren heeft een baantje in een café, restaurant of bij een cateringbedrijf. Dit blijkt uit een enquête van Bijbanen.nl onder 3000 jongeren tussen de 16 en 25 jaar.

Met gemiddeld 6,80 euro per uur is een bijbaan in de horeca één van de slechtst betaalde bijbanen. Het levert dus weinig op, maar gezellige collega’s, flexibele werktijden en de fooienpot maken veel goed.

Opvallend is dat jongens gemiddeld meer verdienen dan meisjes. Meisjes verdienen per uur gemiddeld 7 euro, bij jongens is het uurloon gemiddeld 8,50 euro. Dit komt doordat bijna de helft van de meisjes een slecht betaalde bijbaan heeft als verkoopster. Jongens hebben vaker beter betaalde bijbanen in de sectoren techniek en IT. De best verdiende bijbaantjes zijn studentenassistent op de universiteit, programmeur en systeembeheerder. Het gemiddelde uurloon is daar 10 euro. [HC]

www.bijbanen.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?