Terug naar overzicht

Commissies en raden missen kennis en vaardigheden

Medezeggenschapsorganen in het onderwijs halen lang niet altijd optimaal resultaat uit hun werk. Ze missen daar de kennis en vaardigheden voor. Dat denkt de Landelijke Studenten Vakbond LSVb. Die organiseert daarom de OC-dag, een trainingsdag voor leden van opleidingscommissies.

‘De grote lijn in bijvoorbeeld een Onderwijs en Examen Regeling (OER) ontdekken de OC-leden wel, maar vaak missen ze de achtergrondkennis om te zien waar het werkelijk om draait in zo’n document’, zegt een LSVb-woordvoerder. Verder weten ze niet altijd precies wat hun rechten zijn en ontbreekt het aan voldoende onderhandelingscapaciteiten, zegt de vakbond.

De OC-dag is bedoeld als training voor leden van medezeggenschapsorganen. Ze kunnen er workshops bijwonen over vakevaluaties en over de rol van hun commissie bij accreditaties. Daarnaast zijn er enkele lezingen.

De OC-dag is op 23 februari in Utrecht en duurt van 12:00 tot 17:00 ’s middags. Meer informatie is te vinden via deze link. Je kunt je hier ook aanmelden voor de dag. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?