Terug naar overzicht

Eerste lezing Studium Generale over islam

De Academie voor Sociale Studies in Breda organiseert in 2007 acht bijeenkomsten van Studium Generale. Mohamed Ajouaou geeft de eerste lezing op 1 februari.

Ajouaou is senior beleidsmedewerker bij het ministerie van justitie in Den Haag en zal spreken over religie en integratie. Van hem is in 2006 het boek ‘De moslim die ik ben. Notities over een rekkelijk geloof’ verschenen. Hierin geeft de schrijver een inleiding over wat de essentie van de islam volgens hem zou moeten zijn, geïllustreerd aan de hand van aansprekende en luchtige voorbeelden.
De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle studenten en docenten van Avans, voor oud-medewerkers en geïnteresseerden in het algemeen. De lezingen vinden plaats van 14.40 tot 16.25 uur in de nieuwbouw in Breda, de precieze locatie is nog niet bekend.

De rest van programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

15 februari: Rick Kwekkeboom (lector Vermaatschappelijking in de zorg Avans Hogeschool en onderzoeker Sociaal Cultureel Planbureau) over ontwikkelingen in de vermaatschappelijking van zorg.

1 maart: Corina van Steenhoven (therapeute, gespecialiseerd in verliesverwerking), vragen rondom zingeving en zinbeleving.

15 maart: Ben Rovers (lector jeugd en veiligheid, Avans Hogeschool) over jeugd en veiligheid.

26 april: Remko van Broekhoven (politicoloog, verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht), tussen beest en supermens.

10 mei: Ria Wijnen (lector Gerontologie, Avans Hogeschool) over het nieuwe ouder worden.

24 mei: Marieke Brands (afgestudeerd als SPH- er aan Avans; heeft met een Xplorebeurs gewerkt in Ghana), over ervaringen van een sociaal pedagogische hulpverlener in Ghana.

7 juni: Esther van de Boom en Peter Couvee (GGZ Regio Breda), over de dubbele diagnose, als psychiatrie en verslaving samengaan. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?