Terug naar overzicht

Eigen boek als cadeau

Docent Jaques Vermeeren van de International School in Breda onderzoekt in het boek ‘Externe opvolging in familiebedrijven’ de opvolging in familiebedrijven. Hij heeft dit gedaan naar aanleiding van een praktijkgeval, namelijk het opvolgingsproces bij aluminiumbedrijf BOAL.

De docent vergelijkt de praktijksituatie met het theoretische opvolgingsmodel van Jozef Lievens uit 2001. Hoewel theorie en praktijk redelijk overeenkomen, worden er in de praktijk wel wijzigingen aangebracht. Het belangrijkste punt is dat de beoogde opvolger zich moet voorbereiden. Dit betekent dat de familie moet komen met kandidaten.

Vermeeren is 25 jaar werkzaam bij Avans en haar voorgangers. Om dit te vieren is er gisterenavond een diner geweest. Tijdens dit diner kreeg hij het eerste exemplaar uitgereikt van het door hem geschreven boek.

‘Externe opvolging in familiebedrijven’ wordt uitgegeven door het lectoraat Corporate governance van Avans. ‘Het is natuurlijk niet zo dat we dit boek uitgeven omdat Vermeeren zolang bij Avans werkt. Het is een samenloop van omstandigheden dat dit boek nu klaar is. Toen leek het ons leuk om het als een soort van verrassing aan te bieden’, zegt lector Edith Hooge. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?