Terug naar overzicht

Eredoctoraat voor Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927) krijgt vandaag een eredoctoraat aan de Universiteit van Amsterdam.

De schrijver is geen wetenschapsbeoefenaar ‘in de strikte zin van het woord’, aldus een verklaring van de universiteit, maar Mulisch stelt wel moraalfilosofische en sociologische kwesties aan de orde. Bovendien volgt hij de natuurwetenschappen en in zijn discussies over kunst evenaart hij academische kunstbeschouwers.

Mulisch heeft al eens eerder een doctoraat verworven. Tijdens een bijeenkomst van filosofiecafé Felix & Sofie opende onderwijsminister Loek Hermans vijf jaar geleden de ‘Universiteit Felix & Sofie’. Die avond moest Mulisch zijn boek ‘De compositie van de wereld’ als proefschrift verdedigen voor een commissie van hoogleraren. Na afloop werd de universiteit weer opgedoekt. (BB, HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?