Terug naar overzicht

Handel in Hongarije en Polen: wordt het zoet of bitter?

Polen en Hongarije zijn interessante landen om zaken mee te doen. Dat blijkt tijdens het symposium ‘How does the future taste?’ dat vandaag in het Atrium bij Avans in Den Bosch wordt gehouden. Het symposium met workshops en gastsprekers is georganiseerd door vierdejaarsstudenten International Business and Languages.

Zal de toekomst zoet of bitter zijn? Dat is de vraag die centraal staat. ‘Zoet’ is het antwoord als je naar de verschillende sprekers en studenten luistert. De economieën van Hongarije en Polen doen het steeds beter. Zo vertelt Anita Ryng van de Poolse Ambassade dat de ICT-sector in Polen het erg goed doet.

Niet alleen de economische kant is belangrijk, er wordt bovendien naar het culturele aspect gekeken. Ook vooroordelen worden besproken. ‘Polen verschijnen echt niet dronken op hun werk’, zegt Saskia Rosmalen in een workshop van uitzendbureau P&E People. ‘Maar als ze op een feestje zijn, houden ze inderdaad wel van wodka. Om negen uur staat iedereen daar al op de dansvloer, terwijl in Nederland de eerste mensen pas tegen één uur durven.’

De studenten zorgen zelf voor de organisatie. Zo regelde Sanne Egelmeer gastsprekers om te vertellen over Hongarije. ‘Hoe meer mensen ik spreek, hoe meer zin ik krijg in de zomervakantie. Dan ga ik namelijk naar Hongarije. Na alle verhalen die ik al heb gehoord weet ik zeker dat het een prachtig land is.’ [MvD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?