Terug naar overzicht

Laatste poging om langere openingstijden cafés te voorkomen

De Stichting Wijkraad Stadshart/Valkenberg in Breda heeft een alarmbrief geschreven aan de leden van de commissie Bestuur. De wijkraad hoopt dat de sluitingstijden van de horeca in Breda niet worden verruimd.

De cafés in Breda sluiten momenteel om twee uur. Als de gemeenteraad akkoord gaat, mogen veel cafés tot vier uur ’s nachts open zijn. Woensdag komt de commissie Bestuur bij elkaar om de kwestie voor de laatste keer te bespreken.

De binnenstadbewoners vrezen geluidsoverlast van en vernielingen door cafébezoekers, zo blijkt uit de alarmbrief. De wijkraad, de belangenbehartiger van bewoners van de binnenstad, betwijfelt of vrije sluitingstijden Breda wel aantrekkelijker maken als toeristische trekpleister. Voor de bewoners zelf wordt de stad in ieder geval niet aantrekkelijker, zo zegt de secretaris van de wijkraad in BN/de Stem. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?