Terug naar overzicht

Minisymposium over Associate Degree Accountancy

Met de start van de nieuwe Associate Degree Accountancy in het achterhoofd, organiseert de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in Breda een minisymposium. De tweejarige opleiding binnen het hbo start in februari.

Op het symposium praat Hans van Oostrum, hoofd van de opleiding Accountancy, over de kaders waarbinnen de nieuwe Associate Degree (AD) valt. Piet de Keijzer, adjunct-directeur van de Academie voor Deeltijd, gaat het hebben over de procedures rond de EVC’s. Die zijn voor de opleiding van belang omdat met verkorte, duale en deeltijdopleidingen vooral gemikt wordt op mensen die al werkervaring hebben.
De AD Accountancy is opgericht om relatief snel aan de verwachte groeiende vraag van de arbeidsmarkt naar mensen met een opleiding tot accountant te voldoen. Het volledige AD-traject duurt twee jaar. Afgestudeerden moeten daarna een startfunctie als accountant in het midden- en kleinbedrijf aankunnen.
Het minisymposium wordt gehouden op 19 januari in ruimte L016 aan de Lovensdijkstraat in Breda. Het begint om 14.30 uur en eindigt om half vijf met een borrel. Aanmelden kan via Ans Squires, van het frontoffice van de AAFM. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?