Terug naar overzicht

Nijmeegse studenten besmet met schurft

Het afgelopen halfjaar hebben verschillende leden van Nijmeegse studentenverenigingen last gehad van schurft. Dit is een besmettelijke huidinfectieziekte. Dit meldt Vox, de krant van de Universiteit van Nijmegen, vandaag op zijn weblog.

Het gaat om twee vrouwelijke leden van de Disputen Federatie Argus. Zij raakten afgelopen maand besmet. De vereniging Carolus Magnus had afgelopen halfjaar te maken met drie besmettingen, aldus het artikel. Het is niet bekend of er nog meer gevallen zijn.
Van schurft verwacht je dat het eerder voorkomt in zorginstellingen en niet zo snel onder jonge studenten. Maar het kan volgens een arts van de GGD regio Nijmegen iedereen overkomen. ‘Schurft loop je op bij intiem contact. Je herkent het aan de verschrikkelijke jeuk en rode plekjes op je huid. Het wordt veroorzaakt door beestjes onder je huid, die daar eitjes leggen en zich voeden met huidcellen.’ De schurftmijt heeft een voorkeur voor warme plekjes, zoals knieholtes, oksels en liezen. De besmetting kan overgedragen worden via beddengoed of kleding van een besmette persoon, maar ook door seksueel contact, staat in het artikel te lezen. De ziekte gaat niet vanzelf over maar is wel goed te behandelen. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?