Terug naar overzicht

NVAO erkent bijzondere kenmerken

Accreditatievereniging NVAO heeft voor het eerst keurmerken uitgedeeld aan opleidingen die werk maken van internationalisering en ‘duurzaamheid’.

De Saxion en Fontys Hogescholen hebben de primeur. De opleiding Fysiotherapie van Saxion werd beloond voor haar structurele aandacht voor internationalisering. De Fontys-opleidingen Chemie, Chemische Technologie en Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek kregen het bijzondere kenmerk ‘duurzaamheid’ van de NVAO, wat wil zeggen dat ze goed rekening houden met het milieu.

De toets voor speciale kenmerken is een deze zomer ingevoerde nieuwe variant op de ‘bijzondere kwaliteitskenmerken’. De NVAO heeft die nog nooit verleend omdat ze moeilijk aan te tonen zijn. Voor het bijzondere ‘opleidingskenmerk’ geldt dit veel minder. De verwachting is dat er spoedig meer van deze keurmerken zullen volgen. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?