Terug naar overzicht

Studiereis naar Japan

Jos van Weert, docent bij de Academie voor Industrie en Informatica in Den Bosch, gaat samen met andere docenten van het HBO-I platform naar Japan. Ze gaan daar bekijken hoe het informaticaonderwijs samenwerkt met het bedrijfsleven.

Japan is bij uitstek het land van de informatica, zegt Van Weert. Hij vertegenwoordigt sinds vier jaar de Bossche opleidingen Informatica en Technische Informatica in het HBO-I platform, een landelijk overlegorgaan waarin alle ICT-opleidingen in Nederland zitten. ‘Japan is het land van de ICT-gadgets en is absoluut niet bang voor techniek. Als ergens de ICT in de samenleving is geïntegreerd, dan is het wel Japan. Bij hen vergeleken lopen we achter wat betreft bijvoorbeeld het gebruik van de pda (personal digital assistent, red).’

Van Weert gaat van 16 tot en met 24 maart naar Tokyo en bezoekt er bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?