Terug naar overzicht

‘Succes!’ tentoonstelling van prijswinnaars

Het afgelopen jaar regende het prijzen op de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost. De prijswinnende oud-studenten en docenten laten hun successen zien op een dubbeltentoonstelling in het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) en de kunstacademie in Den Bosch.

Op de expositie in het CBK staat de figuratieve tekenachtige stijl van het werk centraal. De beelden op de expositie variëren van poëtische animaties met kabelbanen en caravans van Rozemarijn Westerink en het seksueel beladen werk van Barend van Hoek tot de meer conceptuele schilderingen van Aukje Koks, die vaak haar positie als kunstenaar in haar werk verbeeld.

De tentoonstelling van fotografen in het academiegebouw in Den Bosch kenmerkt zich juist door diversiteit. De fotografen laten allen het menselijk portret zien, maar de tentoonstelling zelf laat een verloop zien in het genre. Aan de ene kant het documentaire werk van Ahmet Polat, die met zijn vervlechting van het herkenbare en het exotische een beeld geeft van de huidige samenleving. Aan de andere kant Anke van Iersel die op een confronterende wijze de intimiteit van haar gefotografeerde personages zichtbaar maakt.

Jeroen Chabot, adjunct-directeur, opent de dubbeltentoonstelling donderdag 25 januari om 16.00 uur op de kunstacademie in Den Bosch. Om 17.00 uur verplaatst de opening zich naar het CBK waar de academieband ‘De Rotte Herders’ optreedt. Tussen de twee locaties rijdt die dag een gratis pendelbus waarin speciale borrels worden geschonken door ‘bartiest Kroko Schilte’. De expositie in het academiegebouw is van 25 januari tot en met 18 februari te bezichtigen en de werken in het CBK zijn nu al te zien.

Naast de dubbeltentoonstelling is er op donderdag 8 februari in het CBK een lezing met het thema: hoe word je kunstenaar en welke rol kan het CBK hierin vervullen? De tentoonstelling begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Aanmelden kan via info@cbks-hertogenbosch.nl. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?