Terug naar overzicht

Taart eten tussen de verhuisdozen

Wel een officiële verhuizing met taart en bobo’s, maar geen speeches bij de verhuizing van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC). Gistermiddag namen ze officieel hun intrek in ‘de druppel’, de aanbouw aan het nieuwe academiegebouw in Breda. Harry Koopman, voorzitter van de Raad van Bestuur, was erbij om de reacties op de nieuwe behuizing te horen.

De LIC’ers namen de tijd om hun nieuwe behuizing te bewonderen, want het nieuwe kantoor wekt indruk. Weliswaar nog tussen de verhuisdozen, maar dat hoort erbij. Vooral de hoge glazen wanden en het uitzicht op de renovatie van de vroegere aula doen het goed.

Intussen werden de eerste ‘verbeterpuntjes’ opgeworpen. Komt er nog zonwering? Wel zo handig als in de lente de zon weer over de oudbouw heen schijnt. En het is wel gehorig, zonder plafond tussen de drie verdiepingen van Xplora en die schuine glazen wand die alle geluid perfect weerkaatst. ‘Als ik een ingewikkeld document wil bestuderen, heb ik rust nodig en moet ik een stilteruimte reserveren. Maar ik kan dat niet altijd plannen. Dat wordt lastig’, aldus een LIC’er.

Wel is het handig om te netwerken, al die open ruimte. ‘We zitten allemaal bij elkaar in plaats van in aparte kamertjes. Je loopt veel makkelijker even bij elkaar binnen.’

Volgens Harry Koopman hoeven de medewerkers niet bang te zijn dat zij op de tweede plaats komen. Als er aanpassingen nodig zijn, komen die er. Tot op zekere hoogte, zei hij. ‘Het gebouw blijft zoals het nu is, maar moet wel gebruiksvriendelijk zijn. Niet zoals vroeger, bij moderne gebouwen: het dak lekt maar je zit in een hypermodern gebouw, dus niet zeuren.’ [RS]

klik

Medewerkers van het LIC keuren hun nieuwe behuizing en de taart.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?