Terug naar overzicht

Toch aanvullende studiebeurs in januari

Bijna alle studenten die recht hebben op een aanvullende studiebeurs, krijgen in januari alsnog hun volledige toelage. De ontbrekende gegevens van de Belastingdienst kwamen op de valreep binnen.

Dat heeft de IB-Groep laten weten. ‘Om de hoogte van de aanvullende beurs te berekenen, hebben we de inkomensgegevens uit 2005 van ouders van studenten nodig’, legt een woordvoerder van de beurzenverstrekker uit. ‘Normaal gesproken krijgen we die op tijd, maar vanwege de toegenomen werkdruk bij de Belastingdienst dreigde er in januari een probleem te ontstaan.’

De aanvullende beurs is voor dit jaar vastgesteld op maximaal 223 euro per maand en is bedoeld voor studenten met minder draagkrachtige ouders. Vandaar dat D66 er snel kamervragen over stelde.

Overigens heeft niet iedere student duidelijkheid over de hoogte van zijn beurs. ‘Zoals ieder jaar zijn er enige honderden studenten wier ouders nog geen definitief jaarinkomen van 2005 hebben opgegeven. Dat gaat dan bijvoorbeeld om mensen die een eigen bedrijf hebben. Meestal komt dat in april of mei in orde. Hebben studenten recht op meer geld, dan wordt dat met terugwerkende kracht uitgekeerd.’ (TdO, HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?