Terug naar overzicht

Bruining: ‘Onderricht weinig motiverend’

‘Onderricht, de traditionele manier van lesgeven, is weinig motiverend en maakt studenten erg afhankelijk van docenten.’
Dat zegt Ton Bruining in Punt 10, die morgen uitkomt. Volgens de lector Competentiegericht Opleiden en Vraaggestuurd Leren vraagt het opleiden van de ‘kenniswerkers van de toekomst’ om een totaal nieuwe aanpak. Bruining bijt het spits af in een korte serie interviews, die een tegengeluid vormen tegen de vele kritiek op onderwijsvernieuwing.

Verder is in de krant onder meer aandacht voor de pokerrage, die onder studenten woedt. Pokeren kan een lucratieve bijbaan zijn, maar succes is niet voor iedereen weggelegd, zegt een student. ‘Natuurlijk ben je ook afhankelijk van de kaarten die je krijgt, maar uiteindelijk win je alleen als je genoeg van het spel hebt begrepen.’

De nieuwe Punt ligt morgen in de bakken. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?