Terug naar overzicht

De wetenschap van de liefde

Waarom krijg je vlinders in je buik als je verliefd bent? Wat doet een glimlach voor je aantrekkingskracht? En wist je dat op de planeet Mars talloze hartjes zijn gevonden?

De wetenschappelijke website www.kennislink.nl heeft voor Valentijnsdag een dossier over de liefde aangelegd. Je vindt er informatie over de wetenschap van het flirten, over de neurotransmitters en hormonen die mensen in vuur en vlam zetten als ze verliefd zijn. Een kijkje in de ruimte leert dat ook op planeten symbolen van de liefde zijn te vinden, zoals hartvormige kraters op Mars.

Op de website vind je ook allerlei informatie over relaties. Een wiskundige en een psycholoog ontwikkelden bijvoorbeeld twee wiskundige formules voor een gelukkig huwelijk. Ook over overspel is er informatie. Als het biologisch ‘loont’ om vreemd te gaan, waarom keurt te maatschappij dit dan af?

Kennislink wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?