Terug naar overzicht

Huisjesmelker van het jaar doet titel eer aan

De Utrechtse huisjesmelker Betty Chang heeft post onderschept van LSVb en SP-jongerenorganisatie Rood die bestemd was voor haar huurders. In de brief zaten standaardformulieren voor huurverlaging.

Voor LSVb-voorzitter Irene van den Broek stond al vast dat Chang vorige maand terecht werd uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar. ‘Maar deze actie toont aan dat ze zich echt nergens voor schaamt. Studenten hebben haar de brievenbussen zien doorzoeken.’

Van de huurders uit de pakweg veertig panden van Chang kreeg slechts een enkeling de brief onder ogen. ‘Maar ook bij die huurders is ze langs geweest. Ze heeft zelfs een ingevuld formulier van een tafel afgepakt, nadat ze zichzelf toegang had verleend.’

De studentenbond is nog niet met het voorval naar de politie gestapt. Navraag bij de politie Utrecht leert dat er ook nog geen individuele studenten zijn die Chang hebben aangegeven.

Huisjesmelker Chang krijgt het in Utrecht steeds moeilijker. De gemeente heeft de brandweer opdracht gegeven om al haar panden te controleren op brandveiligheid. Eerder waren er bij een controle in vijf panden al grote tekortkomingen vastgesteld. Zes studenten moesten hun kamer opgeven.

Van den Broek is blij dat Chang zo hard wordt aangepakt. ‘Maar er lopen natuurlijk meer van dit soort huisbazen rond. Het is vooral aan de lokale bonden om daar aandacht voor te blijven vragen.’ [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?