Terug naar overzicht

Mysterieuze speurtocht in Tilburg

Wie de laatste tijd oplet in Tilburg ziet mensen langzaam langs bankjes lopen en er even onder kijken. Ergens in de stad is een brief verstopt. Via cryptische tips op een website kun je erachter komen waar de brief ligt. Degene die de brief vindt, wint een iPod.

Inmiddels doen 375 inwoners van Tilburg, voornamelijk studenten, mee aan ‘De Brief’. Via de website www.waarisdebrief.nl krijgen de deelnemers tips over de vindplaats van de brief. De bedoeling van ‘De Brief’ is dat mensen de stad waarin ze wonen beter leren kennen.

De vinder van de eerste brief won een mobiele telefoon. De tips voor de eerste brief waren: ‘Hier komen veel jongeren’, ‘Ik hoor veel muziek’ en ‘Jo Coenen’. Deze brief lag bij het concertgebouw, ontworpen door architect Jo Coenen en een verzamelplaats voor skateboardende jongeren.

De speurtocht ‘De Brief’ is sinds april 2006 een succes in Gent. Een van de Belgische deelnemers heeft het spel nu ook in Tilburg geïntroduceerd, omdat hij een studie is gaan volgen aan de Dansacademie. Mensen die mee willen doen aan de speurtocht kunnen zich inschrijven via de website. De eerste tip is ‘Het krioelt hier rondom mij’. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?