Terug naar overzicht

Studium Generale over woord en beeld

Woord en beeld. Daarover gaat het Studium Generale van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in Den Bosch en Breda.

Woord en beeld hebben elk hun eigen macht en kracht, en eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Wat is de relatie tussen woord en beeld in media, vormgeving en beeldende kunst? Het Studium Generale gaat op woensdag 14 en donderdag 15 februari deze strijd en spanning tussen woorden en beelden onderzoeken op drie gebieden: narratie (verhalen vertellen in woord/beeld), concept (communicatief ontwerp in beeld) en discours (spreken over beeld).
Het Studium Generale begint op woensdag in Breda. Donderdag zijn er presentaties in Den Bosch. Op beide dagen is er een doorlopend filmprogramma. Het volledige programma is te vinden op https://intranet.avans.nl. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?