Terug naar overzicht

Activiteiten rondom humoristische boekenweek

Lof der Zotheid, scherts, satire en ironie, luidt het thema van de boekenweek 2007, die van 14 tot en met 24 maart loopt. Punt zet een aantal humoristische activiteiten rondom de boekenweek voor je op een rij.

14 tot en met 24 maart
In bibliotheek Heyhoef in Tilburg kun je een bezoek brengen aan het ‘Hilarischbioscoopje’ waar cabaret wordt vertoond. Te bezoeken tijdens de openingsuren van bibliotheek Heyhoef. Gratis entree.

Vrijdag 16 maart
In de boekhandel Van Kemenade en Hollaers in Breda is deze avond het Bal der Zotheid. Er zullen hilarische spotprenten van Lidewijde Paris voorbij komen, Trio Klater zorgt voor muziek en er zijn literaire verrassingen. Het bal begint om 20.00 uur en kost 10 euro entree.

Zaterdag 17 maart
Schrijver Kluun leest voor en signeert in café De Stoffel in Tilburg. De rest van de avond laat hij als DJ zijn favoriete muziek horen. De avond begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Maandag 19 maart
Bibliotheek Den Bosch aan de Hinthamerstraat en Stichting Literair Café ontvangen Liza van Sambeek, bekend van het boek Zadelpijn en ander damesleed. De avond begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden.

Woensdag 21 maart
Bernlef houdt in de Groene Engel in Oss een lezing over zijn roman ‘Op slot’. Na de lezing is er een gratis concert van Playlab, dat in het teken staat van het werk van Bernlef. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Donderdag 22 maart
Eefje Wentelteefje ontvangt cartoonisten Kamagurka en Gummbah maar ook Khalid Boudou, schrijver van het boek Het Schnitzelparadijs. De entree kost 10 euro en de avond begint om 20.30 uur in popcentrum 013 in Tilburg.

Zaterdag 24 maart
Het theatergezelschap de Tilburg Tigers vragen suggesties aan het publiek waaruit zij scènes improviseren. Te zien in bibliotheek Koningsplein te Tilburg. Aanvang: 14.30 uur tot 15.00 uur. De entree is gratis.

Zaterdag 24 maart
In de Centrale bibliotheek van Breda zal op zaterdagavond schrijver en acteur Herman Koch de boekenweek feestelijk afsluiten. Koch, vooral, bekend van Jiskefet, geeft een humoristische lezing. Aanvang: 20.15 uur en de toegangsprijs is 12,50 euro, voor leden van de bibliotheek Breda 10 euro en 6,25 euro voor houders BredaPas. [SP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?