Terug naar overzicht

Djembé is het populairst op reizenmarkt

Eenoudergezinnen begeleiden bij buitensportvakanties, geestelijk en lichamelijk gehandicapten op reis in Canada begeleiden, of backpacken in China en af en toe werken in een weeshuis.
Acht kramen, een legertje promotors en een djembéspeler stonden gisteren klaar voor studenten die tijdens hun vakantie meer willen dan op het strand liggen.

Op de reizenmarkt in de entreehal van de Hogeschoollaan in Breda kwamen ongeveer 250 studenten af, schat studentenpastor Bram Heringa. Het pastoraat hielp twee NHTV-studenten bij de organisatie. Twee Avansstudenten zouden ook meedoen, maar lieten het afweten, vertelt NHTV-studente Minke Steintjes afweten. ‘Omdat deze hal een heel goede locatie is, hebben we het toch hier gehouden.’

Het leeuwendeel van de bezoekers kwam al voor twaalven. ‘Vanmorgen hebben we aardig wat telefoonnummers en e-mailadressen uitgewisseld met studenten’, vertelt een tevreden promotor van een van de elf organisaties op de markt. ‘En de studenten die bij de lift bleven staan, hebben we flyers gegeven, dus ook die hebben we bereikt.’

De Ghanese muzikant die workshops djembéspelen gaf, trok het meeste publiek. Vlakbij de ingang had hij tien djembés in een halve cirkel gezet en lesgegeven in het spelen van het instrument. Daar waren continu cursisten en publiek. ‘Zo’n workshop trekt ook mensen die niet per sé een reis willen die “iets meer” biedt’, vertelt Steintjes. ‘Veel studenten bleven bij de workshop plakken en deden dan een rondje over de markt.’

Het viel de promotor bij het kraampje van reisorganisatie Travel Active wel op dat Avansstudenten minder interesse hebben in een reizenmarkt als deze dan NHTV’ers. Dat komt niet alleen omdat die laatste groep een studie doet die met reizen te maken heeft, dacht ze. ‘Het is toch gewoon een leuk evenement. Als je al die kraampjes ziet, ga je toch even kijken? Hier liepen veel studenten gewoon door.’ [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?