Terug naar overzicht

Extra leenoptie voor studenten

Het collegegeldkrediet wordt komend studiejaar al ingevoerd. Minister Plasterk van OCW heeft hiervoor een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd.

De Kamer had aangedrongen op snelle invoering van de extra leenoptie. Met de invoering van het voorschot van minimaal 1500 euro – het wettelijke collegegeld – hoopt politiek Den Haag de noodzaak van een bijbaan deels weg te nemen. Ook studenten die een dure particuliere of buitenlandse opleiding volgen, kunnen van het aanbod van het ministerie van OCW gebruikmaken: het rijk schiet jaarlijks maximaal 7500 euro collegegeld voor.

Het collegegeldkrediet maakte deel uit van het studiefinancieringsplan van het vorige kabinet. Ex-staatssecretaris Bruins probeerde het voorstel kort voor het aantreden van de nieuwe regering door de Tweede Kamer te loodsen, maar die voelde daar op de valreep weinig voor. De VVD’er moest genoegen nemen met de invoering van wereldwijd meeneembare studiefinanciering. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?