Terug naar overzicht

‘Geef goede docent meer geld’

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland vinden dat goede docenten meer moeten kunnen verdienen.

Zeker in vakgebieden waar docenten schaars zijn, moeten instellingen dieper in de buidel tasten.

Dat staat te lezen in de ‘kwaliteitsagenda voor het onderwijs’ die de clubs vandaag presenteren. In een toelichting laat VNO-voorzitter Bernard Wientjes weten dat er een eind moet komen aan de praktijk dat docenten manager moeten worden om een hoger salaris te krijgen. ‘Managers hebben we al genoeg in het onderwijs’, aldus de bestuurder. De werkgevers voelen overigens niets voor algemene loonsverhoging.

Verder wordt in het document van de koepelorganisaties gepleit voor een heldere inhoudelijke scheiding tussen hbo en wo. De invoering van het competentieonderwijs mag bovendien niet ten koste gaan van de kennisoverdracht. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?