Terug naar overzicht

Happy hours afschaffen

Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil happy hours aanpakken. Veertien- en vijftienjarigen maken gretig gebruik van zulke kortingsacties, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente (UT).

Binnenkort wil Klink (CDA) met de horeca en gemeenten afspraken gaan maken omtrent happy hours en andere kortingen op alcoholische dranken. Klink hoopt daarmee alcoholische dranken minder aantrekkelijk te maken voor minderjarige jongeren.

Uit het onderzoek van de UT, in opdracht van Stichting Alcoholpreventie, blijkt dat één op de drie cafés kortingsacties heeft op bier en mixdrankjes.
Ook blijkt uit een enquête, die de onderzoekers onder 350 veertien- en vijftienjarigen hield, dat bijna tweederde van de minderjarigen uitgaat. Hiervan zegt 81 procent soms tot altijd alcohol te drinken. Bijna zeventig procent van hen zegt wekelijks tot maandelijks gebruik te maken van het happy hour en andere kortingsacties in de kroeg. Meer dan de helft van deze jongeren geeft aan tijdens een prijsactie meer te drinken dan gewoonlijk.

Koninklijke Horeca Nederland verwacht niet dat het voorstel door zal gaan. Bovendien vinden ze dat de overheid zich niet moet bemoeien met het prijsbeleid in de horeca. [SP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?