Terug naar overzicht

Lector Rob Oudkerk gaat overgewicht jongeren te lijf

De Amsterdamse huisarts Rob Oudkerk wordt lector ‘Leefstijlverandering bij Jongeren’ bij de Haagse Hogeschool.

De voormalige PvdA-politicus en wethouder wil via het lectoraat methodes ontwikkelen waarmee overgewicht bij kinderen zo vroeg mogelijk kan worden aangepakt. Hij combineert zijn nieuwe functie met zijn praktijk als huisarts in Amsterdam.

Het nieuwe lectoraat hoort bij de Haagse opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding, de pabo en de opleidingen sportmanagement, voeding & diëtetiek en bewegingstechnologie. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met andere hogescholen, universiteiten, ziekenhuizen, lokale en landelijke overheden, instellingen voor primair en voortgezet onderwijs en met het bedrijfsleven. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?