Terug naar overzicht

Naar Italië om generatieverschillen te ontdekken

Zijn er verschillen in de beweegredenen van jongeren en ouderen om een product te kopen? Om antwoord te krijgen op deze vraag reisden vier derde- en vierdejaarsstudenten van de opleiding International Business and Languages in Den Bosch vorige week naar Italië.

Als onderwijsproject onderzochten ze samen met studiegenoten uit Frankrijk, Duitsland en Finland een week lang deze kwestie. Via e-mail enquêteerden ze ongeveer 400 mensen.

Een van de conclusies was dat het wel meevalt met de verschillen. Zowel jongere als oudere consumenten vinden de prijs- en kwaliteitverhouding belangrijk. Bij hun keuze om een product te kopen laten jongeren zich vaker beïnvloeden door hun vrienden, terwijl bij ouderen de partner een belangrijke rol speelt.

Het is voor de tweede keer dat dit pilotproject wordt gehouden. Volgend jaar wordt het project uitgebreid met de landen Hongarije, Spanje en misschien ook Polen. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?