Terug naar overzicht

‘Natuurlijk hopen we door te breken’

Rik Bokelman, student aan de Academie voor Algemeen en Financieel Management in Breda, heeft dit weekend met zijn jazzband Latitude opgetreden in het VPRO-programma Villa-Live. ‘Het was een hele belevenis, maar het ging goed’, zegt Rik.

Samen met vier andere bandleden, afkomstig uit Bergen op Zoom en Sint-Annaland, vormt hij de band. Rik speelt piano en neemt een gedeelte van de zang voor zijn rekening.

‘We spelen popjazz. Niet van die klassieke jazz, gewoon modern.’ De band, die pas bestaat sinds begin 2006, doet het goed. Bij de Zeeuwse talentenjacht Hooikoorts heeft Latitude de publieksprijs gewonnen en staat op 5 april in de finale. Vorig jaar won de band de voorronde van Kunstbende, een wedstrijd voor jong en creatief talent, en stond ook daar in de finale. Kunstbende tipte op zijn beurt het tv-programma Villa-Live.

Zodoende waren ze afgelopen zondagochtend live op tv te zien. ‘We moesten vroeg op, om half vijf al. Om kwart over zeven moesten we in de studio zijn. Daarna hadden we ook nog een interview’, vertelt Rik. Hij zegt dat het optreden goed ging op een paar kleine foutjes na. ‘Die foutjes waren zo klein dat het publiek ze niet kon horen. We hebben al veel positieve reacties gekregen uit onze omgeving.’

Rik schrijft alle liedjes zelf. ‘Ik begin altijd met dezelfde basis en vanuit daar begin ik wat te zingen.’ De liedjes van Latitude zijn Engelstalig en gaan over maatschappelijke onderwerpen zoals geloof en de verschillen in de wereld, maar ook over hopeloos verliefd zijn, vertelt Rik. ‘De onderwerpen ontstaan doordat ikzelf of iemand die dicht bij me staat er mee te maken heeft gehad.’

Over een platencontract durft Rik nog niet de dromen. ‘Je ziet zo veel bands floppen die net een contract hebben. We moeten ons eerst helemaal te pletter oefenen voor we ons daar goed genoeg voor vinden.’ Momenteel doet de band vooral veel optredens en worden ze gevraagd voor festivals. ‘Natuurlijk hopen we echt door te breken’, zegt Rik. [SP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?