Terug naar overzicht

Pabo maakt luidruchtige oversteek naar nieuwbouw

Met grote trommels, een spandoek, leuzen en een speciaal verhuislied zingend, trok een flinke stoet gistermorgen van het Dr. J. Ingenhouszplein naar de Hogeschoollaan, dwars door het Bredase centrum.
Ongeveer tweehonderd studenten en medewerkers van de Pabo trotseerden de zware buien van donderdagmorgen, om de stad te laten weten dat ze het oude klooster, waar ze tot voor de carnavalsvakantie thuis waren, definitief hebben verruild voor de nieuwbouw van Avans.

klik

klik

Veel Pabo’ers verlaten ‘hun’ klooster met pijn in het hart. ‘Het is een oud en versleten gebouw, maar juist daarom hing er zo’n speciale sfeer. Het nieuwe gebouw is juist heel modern en dat heeft natuurlijk ook wel wat’, zei een studente.

klik

De stoet trok veel bekijks, al bleven de meeste toeschouwers binnen, veilig voor de regen en de stevige wind van gisteren. Bij basisscholen langs de route, veelal stageadressen, hield de stoet halt om de kinderen uit te zwaaien.

klik

Bij aankomst op de Grote Markt brak aarzelend de zon door. Met schoonmakende kroeg- en restauranteigenaren als publiek zongen de Pabo’ers het verhuislied.

klik

klik

Drommen collegastudenten en –medewerkers ontvingen de Pabo’ers. Na een glas alcoholvrije champagne, een welkomstwoord door bestuursvoorzitter Harry Koopman en een kort optreden van de Paboband volgde een lunch met erwtensoep. Tot slot gaven studenten Social Work de mensen van de Pabo een rondleiding door hun nieuwe onderkomen. ‘Je moet toch weten waar de vaklokalen, de kantine en de wc zijn’, aldus een van hen.
De enige wanklank vormde de uitglijder die een medewerkster van de Pabo maakte op de trap van Xplora naar de begane grond. De medewerkster werd per auto naar het ziekenhuis gebracht, zij had haar pols gebroken. [RS]

klik

klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?