Terug naar overzicht

Prinses Christina Concours bij Avans in Den Bosch

Jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar strijden komend weekend in Den Bosch om een plek in de finale van het Prinses Christina Concours.

De voorrondes van het concours voor klassieke muziek voor de regio Zuid 1 beginnen zaterdag om 10.00 uur aan Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. Iedereen van 12 tot 19 jaar mag meedoen aan het Prinses Christina Concours, met een instrument of zang. Alleen, met een begeleider of een ensemble.

Zondagmiddag maakt de vakjury bekend welke acht deelnemers zondagavond mogen deelnemen aan de regiofinale. Die begint om 19.00 uur. Winnaars mogen door naar de halve finale, de Dag van de Genomineerden, zaterdag 31 maart in Den Haag. Bovendien mogen ze optreden met een orkest uit de regio en gaan ze met andere winnaars een weekend naar Wenen.

Celliste Larissa Groeneveld geeft zaterdagavond om 19.30 uur een masterclass voor strijkers. Toegang is gratis. [SW]

Meer informatie: www.christinaconcours.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?