Terug naar overzicht

Secretaris Raad van Bestuur vertrekt na een jaar

Ria van den Dungen, secretaris van de Raad van Bestuur, stopt ermee. Haar jaarcontract wordt –’na goed overleg met de Raad van Bestuur’ – niet verlengd.

De secretaris werd een jaar geleden aangesteld. Zij volgde Gabriëlle Wezenaar op die de functie tijdelijk waarnam. De secretaris moest als schakel gaan fungeren tussen Raad van Bestuur en de organisatie. Nieuw aan de functie was dat de secretaris leiding zou geven aan een strategische staf, die nog moest worden aangesteld. Aangezien dit tot voor kort niet was gebeurd, op één stafdirecteur na, is Ria van den Dungen niet aan deze taak toegekomen.
Harry Koopman, voorzitter van de Raad van Bestuur, vindt het ‘jammer dat ze weggaat’. Maar het is volgens hem wel een begrijpelijke stap van haar. ‘Een secretaris heeft een complex takenpakket. Ria van den Dungen had andere ideeën over waar accenten moesten worden gelegd dan ik.’
De functie wordt voorlopig niet opnieuw ingevuld, mede doordat er ook twee nieuwe secretaresses beginnen bij de Raad van Bestuur. Een van de twee huidige secretaresses, Angelique Jüngeling, gaat de directie van de Academie voor Pedagogisch Onderwijs in Breda ondersteunen. De andere secretaresse Renée van Rooij gaat parttime werken. Koopman wil eerst afwachten wat deze veranderingen teweeg brengen, voordat er een nieuwe secretaris wordt aangesteld. Hij gaat de secretaristaken voorlopig zelf ‘erbij doen’.

Birgit Croft, voorzitter van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR), betreurt het dat Van den Dungen weggaat. Dankzij de secretaris was het contact tussen de AMR en de Raad van Bestuur merkbaar verbeterd, vindt Croft. ‘De samenwerking met Ria is heel goed. Ze is pro-actief. Zaken worden meteen afgehandeld. Ze durft er ook aan te trekken, aan beide kanten, zowel bij ons als bij de Raad van Bestuur.’ Daardoor komt er volgens Croft meer vaart in de besluitvorming. Ze maakt zich er zorgen over hoe het nu verder moet.

Van den Dungen verwacht zelf dat ze teruggaat naar de zorg. Daar werkte ze voor Avans twintig jaar lang als adviseur/interim secretaris. Hoewel ze zelf verder niet inhoudelijk op de redenen van haar vertrek wil ingaan, zegt ze wel dat ze geen spijt heeft van het afgelopen jaar. ‘Ik heb veel leuke mensen leren kennen.’ De secretaris werkt tot 18 april. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?